sâmbătă, 30 august 2014

Cum sa-ti Prelungesti Viata

salut!

urmeaza o cosmetizare a blogului,pentru ca atunci cand inveti de la altii,ai ce sa arati!
pana atunci ,mai citim ceva interesant......pentru unii!

        Scapa de durerile articulatiilor cu metode         traditionale care reduc inflamatia

In general, durerile articulatiilor sunt cauzate de inflamarea excesiva a acestora, fapt care poate afecta serios sanatatea unui om. Pentru a scapa de aceste dureri, poti apela la metodele naturiste, in contextul in care o gramada de plante au un efect calmant si vindecator.



 

corp
Cum poti sa scapi de dureri si sa-ti imbunatatesti mobilitatea?

In primul rand, trebuie sa stii ca aceste inflamatii pot aparea ca rezultat al febrei, gutei, oboselii cronice, a diverselor rani, iar in unele cazuri apar ca urmare a osteoporozei sau a artritei. Exista mai multe plante care te pot ajuta in acest sens, acestea eliminand inflamatiile si de asemenea contribuie la procesul de curatare al sangelui.

Artrita reumatoida este rezultatul unui sistem imunitar foarte activ si poate duce la probleme foarte grave ale articulatiilor.
Acestea sunt cateva dintre plantele si ierburile care te pot ajuta in aceasta problema:
1. TURMERICUL. Este o super planta si are numeroase proprietati de intensificare a sistemului imunitar si este benefica in procesul de reducere al inflamatiilor de tot felul. De asemenea, ajuta la atenuarea durerilor. Curcumina este substanta activa din turmeric, multe studii aratand ca aceasta are un efect anti-inflamator comparabil cu cel al hidrocortizonului sau al fenilbutazonei. Spre deosebire de medicamente, care au tot felul de efecte toxice asupra organismului (poate duce la formarea ulcerelor, sangerari intestinale, etc), curcumina nu produce toxicitate asupra corpului.
Turmericul este de asemenea recomandat persoanelor care sufera de Alzheimer, cancer sau cataracta.
2. GHIMBIRUL. Acesta este un alt anti-inflamator si anti-reumatic recunoscut in medicina ayurvedica pentru proprietatile sale exceptionale. Studiile au aratat ca acesta practic blocheaza agentii inflamatori din corp si suprima activitatea prostaglandinei E2, un important inflamator. Alte studii au aratat ca ghimbirul poate reduce simptomele osteo-artritei de la nivelul genunchiului. De asemenea, turmericul are un efect de subtiere asupra sangelui.
3. SEMINTE DE IN. Acestea sunt o excelenta sursa de Omega 3, fiind ideale pentru vegetarieni si vegani. Este demn de mentionat faptul ca cei care sufera de artrita si consuma produse animale, pot suferi grave inflamatii. Semintele de in au de asemenea rolul de a intensifica sistemul imunitar si a-l "impulsiona" pentru ca acesta sa lupte impotriva inflamatiilor.
Nu fierbe si nu gati in niciun fel semintele sau uleiul de in, astfel Omega 3 va fi distrusa sau efectul ei va fi considerabil scazut. Incearca sa consumi doua lingurite de seminte de in pe zi, iar beneficiile nu vor intarzia sa apara.
4. LEMNUL DULCE. Acesta va determina organismul tau sa produca corticosteroizi, care ajuta la reducerea inflamatiilor. Glicirizina este elementul activ care poate inhiba orice inflamatie. Cercetatorii au aratat ca glicirizina sprijina eliberarea naturala a substantelor care inhiba inflamatiile. Cercetatorii au aratat ca lemnul dulce ajuta la degajarea cortizolului, care in schimb ajuta la atenuarea durerilor cauzate de artrita. Este recomandat sa se ia sub forma de suplimente, tinctura sau ceai. Totusi, este bine de stiut ca lemnul dulce nu este recomandat acelor care au tensiunea ridicata.
5. RADACINA DE BRUSTURE. Acizii grasi esentiali sunt extraordinari, ajutand la eliminarea durerilor de la nivelul incheieturilor. Radacina de brusture este o sursa bogata de grasimi, acestea fiind un tratament anti-inflamator foarte eficient. Studiile au aratat ca radacina de brusture are o capacitate deosebita, fiind de asemenea un agent antioxidant si antibacterian eficient. Pot fi luate atat sub forma de suplimente, cat si in tincturi sau ceaiuri.
6. MANCARURI CU PROPRIETATI ANTI-INFLAMATOARE. Multe dintre mancarurile comune pot fi eficiente in reducerea inflamatiilor si a umflaturilor de la nivelul articulatiilor. Consumul regulat de alimente bogate (somon, nuci, peste, etc) in Omega 3 poate reduce semnificativ simptomele acestor boli. Din aceasta categorie mai fac parte alimente ca: ceapa, usturoiul, patrunjel, mustar, ridichi, afine, salata si lamaile.
Sursa: http://www.realfarmacy.com/6-ways-naturally-relieve-joint-pain-inflammation/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu